Сторінки

четвер, 22 серпня 2019 р.

  Відкриваємо  все нові сторінки нашої історії

     Українська революція 1917 – 1921 рр...  Боротьба за незалежність… Не всі факти й події тієї революції нам відомі, зрозумілі та належним чином висвітлені. Це і тяжкі криваві бої за Київ та Львів, і трагічна смерть юнаків під Крутами,  і десятки тисяч січових стрільців, скошених навесні безжалісною епідемією…
Ми знайомимось з  історією революції на території України, в контексті загальнодержавному, а в територіальному ми досить слабо знаємо минуле свого краю. Позбутись деяких прогалин в цьому питанні користувачам бібліотек допомагають проведені соціокультурні заходи. Тож з  метою вшанування боротьби за незалежність України, а також у рамках проголошеного Президентом України Указу щодо відзначення «Української революції 1917 – 1921рр.» в Тарандинцівській сільській бібліотеці відбулося чергове засідання клубу «Краєзнавець», де було презентовано нову книгу  кандидата історичних наук Віктора Ревегука «Лубенщина в добу Української революції 1917 – 1921рр.». 
      Бібліотекар у своєму виступі звернула увагу на унікальність  дослідження, факти, наведені в ньому. Цінність цієї книги в тому, що спираючись на численні архівні джерела, автор показав якнайповнішу картину, всю палітру політичного, суспільного життя на Лубенщині в добу Української національно-демократичної революції 1917-1921рр., тим самим, зробивши  спробу позбутись ще однієї «білої плями» з нашого минулого. Саме Лубенщину історик називає «серцем Лівобережної України» і недарма, адже саме тут розгортався активний національний та просвітницький рух. Тож краєзнавець особливу увагу приділив діяльності освітнім, культурно-просвітницьким аспектам даного періоду. 
      Актуальність даної теми та унікальність презентованої книги викликали у слухачів зацікавленість. Декілька примірників видання вони обрали для більш детального ознайомлення.





       

Немає коментарів:

Дописати коментар